FAQ - Få svar på ofte stilte spørsmål

Hvordan søker jeg?

Du søker via søknadsskjemaet på vår hjemmeside. Du sender kun inn én enkelt søknad, som kun tar noen minutter fylle ut. Når søknaden er innsendt vil denne formidles til over 15 konkurransedyktige banker og långivere. Du kan deretter sammenligne lånetilbudene du får og velge det tilbudet som passer deg og dine behov best. Det er både gratis og enkelt.


Hvor lang tid tar det å få svar på søknaden?

Du vil få umiddelbart svar på din lånesøknad. Om du ikke får innvilget lånet vil du få umiddelbar respons, men om du er videre i prosessen kan det ta opptil en dag før du får svar.


Hva er kravene for å få lån?

I Norge er kravene for å få lån er at du har fast bosted i Norge, at du er minst 18 år og har fast inntekt. Det kreves kreves også at du ikke har betalingsanmerkninger. Hvis du har hatt betalingsanmerkninger tidligere som nå er ordnet opp i, trenger du ikke frykte at de er avgjørende vil påvirke din lånesøknad. Det er en helthetsvurdering.


Blir det gjennomført en kredittsjekk?

Bankene tilbyr deg lån basert på dine opplyste data og din betalingsevne. Derfor blir det gjennomført en kredittsjekk av alle som søker lån via Firstborn / LoanButler. Dette er enkelt og greit for at bankene skal vite at du er en sikker betaler.


Hva blir renten på lånet mitt?

Renten din blir kalkulert basert ditt økonomiske utgangspunkt, slik at lånetilbyderne finner den gunstigste renten for deg. Hver lånetilbyder setter renten individuelt, avhengige av kredittsjekken. Uavhengige av ditt økonomiske ståsted kan renter settes helt ned til 6,99 %.


Hvor mye må jeg betale i måneden?

Ditt månedlige avdrag avhenger av lånebeløpet, nedbetalingstiden og renten. Dette baseres igjen på den individuelle kalkuleringen av din økonomiske situasjon. Du vil først få beskjed om hvor stor din månedlige sum blir etter du har fått svar på din lånesøknad.


Når får jeg pengene?

Med en gang du har sendt inn din søknad, gjøres en rask vurdering om lånet skal innvilges eller ikke. Om lånet blir godkjent vil du få pengene direkte til din konto mellom 1 til 5 bankdager fra papirene er signert og registrert. Om du velger BankID vil du kunne ha pengene disponibelt etter 3 virkedager.


Hva kan jeg låne penger til?

Via Firstborn / LoanButler blir du tilbudt lån uten sikkerhet, noe som betyr at du selv kan råde over din egen økonomi og selv bestemme hva du vil bruke pengene dine på. I Norge går nærmere 50 % av alle forbrukslån til oppussing, mange kjøper ny bil og noen reiser. Du kan selvsagt benytte lånet til akkurat det du ønsker.


Hva er en medsøker?

Om du ønsker å ta opp lånet med en annen lånetaker, kalles vedkommende en medsøker. Dette betyr at du og din medsøker søker om et lån sammen. Alle kan være medsøkere, men personen plikter seg til å svare solidarisk ansvarlig for lånet sammen med deg. Derfor er medsøkere ofte ektefeller eller samboere.


Hva er fordelen med medsøker?

Søker du lån med en medsøker øker som regel sannsynligheten for å få innvilget lån, ettersom betalingsvilligheten er større. Når bankene får større tillit til deg, kan du også få bedre vilkår i retur.


Hvor mange banker kan tilby meg lån?

Du kan få lånetilbud fra opptil 16 ulike banker og långivere, noe som gir deg stor sannsynlighet for et gunstig lån - skreddersydd etter dine behov.


Kan jeg løse inn lånet når jeg vil?

I Norge har en låntaker krav på å kunne nedbetale hele lånet med en gang, om det er ønskelig. Derfor har du muligheten til å innløse lånet når du måtte ønske. Kontakt din lånetilbyder direkte om du ønsker å innfri lånet ditt.


Har forbrukslånet angrefrist?

Ifølge norsk lov har du to ukers angrefrist på forbrukslån. Lånegiver kan dog kreve renter for de dagene du har hatt penger tilgjengelig på konto. Om du ønsker å angre på lånet bes du ta direkte kontakt med din lånegiver.